Geroosterde kip

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 60 Minuten


Bereidingswijze

Marineer de kip een dag van tevoren met wat kerriepoeder, peper en zout en stop de salie met de knoflook en tijm in de kip. Zet een nacht in de koelkast.
Smelt 100 gr boter samen met 4 el honing met citroen en het citroensap. Verwarm de oven voor op 160 graden en doe de kip samen met het botermengsel in een braadslee. Doe de kip ongeveer een 45 minuten in de oven op 160 graden maar bedruip hem om de 10 minuten met het honing / citroen mengsel, hierdoor droogt hij niet uit en krijgt hij een mooi glanslaag.

Kook de aardappels gaar en breng de melk met de overige boter aan de kook. Meng met de gekookte aardappels en maak een mooie gladde puree, breng op smaak met wat peper en zout. Snij de raapstelen grof en meng met de puree.
Zet ondertussen de jus op met de tijmhoning. Smoor in wat olijfolie en water met zout de venkel gaar todat deze mooi glazig is, hij mag nog knapperig zijn.

Haal na 45 minuten a 1 uur de kip uit de oven, doe wat van de stamppot op een bord en snij de borst of poot van de kip af. Maak af met wat gesmoorde venkel en de tijmhoning  jus.

Benodigdheden

1 st biologische kip
1 el kerriepoeder
4 el honing met citroen
1 st citroen
1 bos salie
1 bol knoflook
250gr boter
4 dl jus
2 el tijmhoning
2 dl melk
500gr kruimige aardappelen, geschild en gewassen
150gr raapstelen, gewassen
2 st venkel, in dunne plakken gesneden