Imker Christina

Imker Christina is 30 jaar en woont samen met haar vriend Micha, 38 jaar. Samen runnen ze een kleine imkerij in Neuhardenberg, oost Brandenburg. Hun imkerij is gevestigd op een prachtige locatie met een landschap vol met vele bloemen, planten en dieren.

Christina: “Een perfecte locatie voor onze bijen. Al vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar vind je hier allemaal verschillende bloemen en bomen die nectar en pollen geven voor de bijen. Naast bijen vind je hier ook ongelofelijk veel andere insecten, zoals: wilde bijen, hommels, kevers, vlinders, spinnen, enzovoort. Bijna elke dag ontdekken we nieuwe kleine bewoners en daar genieten wij van! Naast de insecten zien we herten, beren, konijnen, wasberen, vleermuizen en veel verschillende vogels. We zijn dan ook erg verbonden met de natuur om ons heen. Zes jaar geleden is Micha begonnen met imkeren, ik ben vijf jaar geleden begonnen. Hiervoor hebben we gewerkt voor een grote imkerij in Brandenburg en we realiseerden ons vrij snel dat we onze passie hadden gevonden: imkeren volgens de richtlijnen van Bioland. Drie jaar geleden zijn we onze eigen imkerij begonnen. Het begon met dertig bijenkasten en nu dit jaar hadden we 150 bijenkasten met sterke en vitale bijen. Ze hebben 8600 kilogram honing geproduceerd. We plaatsen de meeste bijenkasten achter de lindebomen. Hopelijk kunnen we volgend voorjaar starten met 260 bijenkasten. We verplaatsen onze bijenkasten naar drie verschillende bloemenvelden. Het eerste veld waar we onze bijen naartoe brengen is het koolzaadveld in Brandenburg, de tweede is de acacia in Brandenburg en de derde is de linde in Berlijn. Volgend jaar willen we de zonnebloemvelden of de heidevelden proberen. “.

De loods van Christina en Micha delen zij met drie andere imkers, daarmee hebben ze de geweldige mogelijkheid om kennis, ervaring en gereedschap met elkaar te delen. Dit maakt het voor iedereen makkelijker, iedereen heeft zijn/haar eigen bijenkasten, maar ze helpen elkaar zo veel mogelijk en is er onderling. een hechte vriendschap ontstaan.