Onze projecten

ZAAI met de TRAAY- Help mee voor meer biodiversiteit!

Je vindt de zakjes biologisch bloemenzaad op de verpakkingen van de Traay en Bee honest in natuur- en reformwinkel in Nederland en BelgiĆ«. Wij roepen iedereen op om te gaan zaaien. Om zo te zorgen voor meer biodoversiteit voor alle bijen en andere bestuivers. Wij zijn partner van The Pollinators, die landelijk campagne voeren voor de Nationale Zaaidag op 22 april! Zaai allemaal mee! 

Tips voor het zaaien: 

  • Zoek een zonnig stukje grond waarvan je weet dat er niet gemaaid wordt
  • Zorg dat de grond die je gaat inzaaien vrij is van begroeiing. Vergeet niet om goed alle wortels weg te halen. Planten concurreren met elkaar om voedingstoffen en zonlicht, en je wilt natuurlijk dat jouw zaadmix wint.
  • Maak de grond een beetje los. Doe dit maar een paar centimeter diep.
  • Strooi je zaden uit. Zaai zuinig, een zakje is meestal al genoeg voor 1m2. Strooi ook een beetje tuinaarde voor extra voeding.
  • Stamp de grond licht aan.
  • Houd de maanden na het zaaien goed in de gaten wat er gebeurt. 
  • Deel je bloemenzee met ons en je vrienden via Facebook

Succes! 

p.s. Wil je zakjes bloemenzaadjes voor een mooi project, voor je medewerkers of gewoon voor in je tuin? Stuur ons je verhaal, de 1e 50 reacties krijgen de zakjes opgestuurd. (Zolang de voorraad strekt, op=op). 

 

De Traay steunt de BIJ

De bijen en andere bestuivers gaan wereldwijd in aantallen en soorten achteruit. Bestuivers zijn onmisbaar voor een goed functionerend natuurlijk ecosysteem. Te weinig bestuiving leidt tot minder zaden en vruchten, waardoor de vegetatie achteruit gaat en er mogelijk voedseltekort ontstaat voor wilde diersoorten, waaronder vogels, zoogdieren en insecten, maar ook voor ons als consument. De Traay ondersteunt diverse initiatieven die een bijdrage leveren aan het behoud van de bij en de biodiversiteit.

Klik op de logo's voor meer informatie.

                  

 

Wij werken met 100% duurzame energie

Behalve het maken van de allerlekkerste honingsoorten zijn we ook druk met projecten op het gebied van duurzaamheid. Op ons bestaande pand hebben we al enkele jaren zonnepanelen om onze eigen energie op te wekken. Er wordt momenteel een groot stuk magazijn bijgebouwd, waarop straks ook zonnepanelen komen. Wij werken zo klimaatneutraal mogelijk.