De Traay schenkt Odin imkerij €2.500 voor biodiversiteitonderzoek op boerderijen

Persbericht

Wilco Schets, managing director van de Traay, overhandigde gisteren een cheque ter waarde van €2.500 aan de Odin Imkerij. “We zijn hier ontzettend blij mee. En de bijen en andere insecten nog meer”, aldus Odin imker Jos Willemse. “Ons doel is dat op alle boerderijen waar Odin bijenvolken staan de biodiversiteit verbetert, zodat het met alle insecten beter gaat. En deze cheque van de Traay gaat ons daar enorm bij helpen.”

Speciale actie
Het geld van de cheque komt van een speciale actie tijdens Odins Meimaand Bijmaand. In alle Odin winkels en veel andere natuurvoedingswinkels ging van ieder verkocht product van de Traay en Bee honest cosmetics €0,10 naar het biodiversiteitsonderzoek. Om de producen extra aantrekkelijk te maken was er ook een kortingsactie.

Inventarisatie biodiversiteit
Met het geld kan een biodiversiteitsonderzoek gedaan worden op de biodynamische boerderijen Warmonderhof en Van de Vosjes (beide in Flevoland), waarmee de flora en fauna wordt geïnventariseerd. Vervolgens worden aanbevelingen gedaan om de biodiversiteit te versterken, zoals aanvullende beplanting, het aanbrengen van landschapselementen als waterpartijen, heuvels of houtrillen, of andere maatregelen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ecoloog Martijn Bunskoek. Hij zal ook de aanbevelingen formuleren. De resultaten en de aanbevelingen worden in het najaar gepresenteerd in een Odin  webinar.

Goed bevallen
Jos: “Een volgende stap is het uitvoeren van de aanbevelingen. Misschien wel met hulp van de leden van coöperatie Odin, Vrienden van de Odin Imkerij en fans van de Traay. In ieder geval is deze actie bijzonder goed bevallen en is de intentie om het volgend jaar te herhalen tijdens de volgende Odin Meimaand Bijmaand.”

Foto: Wilco Schets (de Traay, rechts) en Jos Willemse (Odin imker, links)

Meer informatie over de Odin imkerij op Odin.nl