Onze filosofie en passie

Wij geloven in producten die zo min mogelijk bewerkt zijn en willen op deze manier een gezond voedingspatroon stimuleren. We blijven graag dicht bij de natuur en willen pure honing bieden: zonder onnodige bewerkingen voor iets wat de natuur al lekker en gezond biedt! Oprichter van de Traay, Wouter Vuyk imkert zelf al meer dan 30 jaar op biologische wijze. Hij heeft aan de wieg gestaan van de totstandkoming van de richtlijnen voor biologische  honing.

Het BIO-keurmerk geeft je de garantie dat:

  • de bijen vliegen in natuurgebieden of op land van biologisch werkende boeren.
  • de bijen vliegen in gebieden waar binnen een straal van 3 km geen industrie, verkeer/snelwegen voorkomen en waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • de bijen overwinteren op hun eigen honing.
  • de eventuele bijenziekten alleen op natuurlijke wijze worden behandeld.
  • de raten en kastdelen niet chemisch worden ontsmet.
  • de honing wordt onderzocht op residuen van antibiotica,pesticiden en zware metalen.
  • de honing gegarandeerd van niet genetisch gemanipuleerde planten afkomstig is.

100% duurzaam
Naast het pand is een prachtige bijentuin ingericht en op het dak zijn meer dan 150 zonnepanelen geĆÆnstalleerd. Voor het verwerken van de producten werkt de Traay met 100% duurzame energie. Duurzaamheid is erg belangrijk voor de Traay; het betekent dat wij een organisatie zijn die respect heeft voor mens, dier en planeet. Vanuit deze overtuiging werken we aan langdurige relaties met leveranciers en medewerkers.

De herkomst van onze honing
De imkers en coƶperaties waar wij mee samenwerken worden regelmatig beoordeeld ten aanzien van hun werkmethoden, waar de honing wordt gewonnen en de wijze van opslag van de honing. Daarnaast streven we ernaar om zo veel mogelijk honing van biologische kwaliteit te leveren. Om belasting van het milieu te minimaliseren koopt de Traay bij voorkeur van Europese imkerijen. Toch ontkomen wij er niet aan om sommige honing van ver te halen omdat daar nog grote ongerepte natuurgebieden zijn.