Onze projecten

Nieuw en bestuivend: het Bijenkwartet!
De Traay heeft in samenwerking met de Bijenstichting een bijenkwartet ontwikkeld. Door samen te werken, willen beide partijen de aandacht vestigen voor de essentiële rol die bijen spelen. En hoe kunnen twee Hollandse partijen dat nu beter doen dan met een oer-Hollands bijenkwartetspel?!
Er vliegt van alles voorBIJ
Het kwartet bevat veel bij-vriendelijke en bij-bijzondere onderwerpen. Het doel van het spel is niet alleen om zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen, je steekt er ook wat van op! Er valt zo veel te leren over de bijen. Zo zijn er wilde bijen, koekoeksbijen, ‘hommelige’ bijen en ook de honingmakende bijen. En de bijenwereld komt aan bod. Er zijn bijvoorbeeld kwartetten met de voor bijen geliefde bloemen en kruiden, met hun vrienden en vijanden en met de favoriete woonplekken. Kortom, er vliegt van alles voorBIJ. 
Bestellen? Klik voor een doorlink naar de Bijenstichting op het kwartet.

Onze bijentuin

Naast ons bedrijfspand hebben we een prachtige bijentuin. Vol met wilde bloemen en bomen geschikt voor de wilde bijen in de omgeving. Ook zijn er nestkasten geplaatst.  

Meer over de bijentuin

 

Samen zetten we Nederland in bloei!
De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. De Traay en Bee honest cosmetics ondersteunen de Bijenstichting en de Nationale Zaaidag. Naast de deelname aan de Bijen Bed & Breakfast wil de Traay de actie uitbreiden met het weggeven van gratis bloemenzaadjes. Vanaf nu tot het einde van de B&B voor Bijen Estafette ontvang je bij een bestelling vanaf 4,95 euro (exclusief bestelkosten) in de webshop van de Bijenstichting een GRATIS zakje biologisch bloemenmengsel van 100 gram! De actie loopt tot 22 april, Nationale Zaaidag. Ons doel is om een zo lang mogelijk (denkbeeldig) 'bloemenlint' van 1 meter breed te maken.
Het gelukt om meer dan 11.000 m2 bloemen te kunnen zaaien! Wat een geweldig succes en wat een enorme winst voor de bijen en biodiversiteit! Heel erg bedankt voor je aankoop bij de Bijenstichting.

 

 

Bijen Bed & Breakfast

Met deze actie wil de Bijenstichting gedurende een langere periode, van half februari tot eind april aandacht   voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Door duurzaam zaai- en plantgoed te gebruiken   in de eigen tuin kan iedereen meehelpen een beter voedselaanbod voor de bijen te regelen. Met deze actie roept de Bijenstichting burgers en bedrijven op om het estafette stokje op te pakken, in actie te komen met een leuk tuinplan voor je eigen tuin of samen met de buurt een plan te maken. Met als doel het leefmilieu van bijen te verbeteren en het stokje door te geven aan de volgende. Alle Bed & Breakfast voor Bijen initiatieven komen op een kaart van Nederland. De bijentuin van de Traay staat ook op de kaart.

 

 

 

De Traay steunt de BIJ

De bijen en andere bestuivers gaan wereldwijd in aantallen en soorten achteruit. Bestuivers zijn onmisbaar voor een goed functionerend natuurlijk ecosysteem. Te weinig bestuiving leidt tot minder zaden en vruchten, waardoor de vegetatie achteruit gaat en er mogelijk voedseltekort ontstaat voor wilde diersoorten, waaronder vogels, zoogdieren en insecten, maar ook voor ons als consument. De Traay ondersteunt diverse initiatieven die een bijdrage leveren aan het behoud van de bij en de biodiversiteit.

Klik op de logo's voor meer informatie.

                  

 

Wij werken met 100% duurzame energie

Behalve het maken van de allerlekkerste honingsoorten zijn we ook druk met projecten op het gebied van duurzaamheid. Op ons bestaande pand hebben we al enkele jaren zonnepanelen om onze eigen energie op te wekken. Er wordt momenteel een groot stuk magazijn bijgebouwd, waarop straks ook zonnepanelen komen. Wij werken zo klimaatneutraal mogelijk.