De imkers van de Traay Honing

Bij de Traay werken we samen met professionele imkers die voldoen aan de hoogste normen, zodat we zeker weten dat onze honing van de beste kwaliteit is en dat de imker rekening houdt met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Lees hieronder het persoonlijke verhaal van een aantal imkers waar we mee samenwerken.

Imkerij de Traay is op zoek naar Nederlandse (biologische) honing.
Beschikt u over voldoende en verschillende soorten honing?  Aarzel dan niet en neem voor meer verkoop- en inkoopinformatie contact op met purchase@detraay.com.


 

 

 
 
 

Imker Rishada uit Tanzania

Tanzania, vooral het meer afgelegen westelijke deel, heeft nog grote gebieden ongerept miombo-bos, ideaal voor de oogst van boshoning. Door een stabiele economie rond honing te creëren, draagt de coöperatie bij aan het behoud van deze grote, beboste gebieden.
De coöperatie werkt samen met lokale imkers, waaronder imker Rishada, om honing te produceren en tegelijkertijd duurzame bijenteeltpraktijken te bevorderen. Ze bieden imkers training over bijenteelt en honingproductie en bieden de nodige apparatuur en hulpmiddelen om aan de slag te gaan. Daarnaast betalen zij de imkers ruim boven de marktprijs (30-120%). Dit heeft bijgedragen aan het creëren van een duurzame bron van inkomsten voor lokale boeren en tegelijkertijd de groei van bijenpopulaties in de regio bevorderd. De bijen zijn niet alleen verantwoordelijk voor het produceren van heerlijke honing, maar ook voor het bestuiven van gewassen die de wereld voeden.