PRIMEUR: BIOLOGISCHE WIJN VERRIJKT MET HONING & KRUIDEN

Sinds “mensenheugenis” heeft de Traay honingwijn wit & rood in het assortiment, een echte klassieker!  Echter deze wijnen waren niet volledig biologisch. Na een grote speurtocht door het wijnlandschap is het ons gelukt een twee heerlijke biologische wijnen samen te tellen. Met honing van de Traay en herkomst uit Europa, uniek in het schap!

Slaapmutsje

De Dornfelder druif uit Duitsland vormt de basis voor deze rode wijn verrijkt met honing en kruiden. Het is een milde rode wijn waar de fijne tannine structuur een aangename balans vormt tussen zuren en de natuurlijke suikers van de honing. Aroma’s van rood fruit, en mooi kruidenboeket en biologische honing van de Traay. De wijn is bij uitstek geschikt als aperitief of slaapmutsje en smaakt ook goed bij stoofschotel, wild, kazen of bij de BBQ.  ’s Zomers licht gekoeld heerlijk en kan deze wijn ook dienen als basis voor sangria of cocktails. Ons advies is om het dan gekoeld te verkopen.  De rode honingwijn typeert zich als een makkelijke wijn, met een klein licht zoetje en niet te hoog in alcoholpercentage (11,5%).  

Alleskunner

De Rivaner druif uit Oostenrijk vormt de basis voor deze witte wijn verrijkt met honing en kruiden. De wijn heeft een balans tussen frisse zuren en de natuurlijke suikers uit honing. Met aroma’s van appelen, biologische honing van de Traay en een subtiele kruidigheid. Het is de ideale begeleider bij paté, kaasplankje, vlees, worst en desserts als gekarameliseerde peren. In de zomer is het een goede basis voor witte sangria door het lage alcoholpercentage van 10%. Het is voor een breder publiek toegankelijk door de minder zoete smaak t.o.v. dessertwijn. De witte wijn is een echte alleskunner!