De Traay wint felbegeerde BKL Trofee

Op 13 maart zijn tijdens het BKL (Bedrijfskring Lelystad) Gala in het Agoratheater in Lelystad twee ondernemersprijzen uitgereikt. Ieder jaar maken bedrijven kans op de BKL Trofee (voor de onderneming van het jaar) en de BKL Award (voor bedrijven met maximaal 15 medewerkers in dienst). Voor elke ondernemersprijs zijn elk jaar 3 genomineerden. Imkerij de Traay heeft de BKL Trofee gewonnen.

Innovatief en duurzaam
Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de BKL Trofee Commissie; zij kijken naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerde bedrijven. Ook krijgen BKL leden de kans om hun voorkeur per e-mail door te geven aan de jury. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wijst de jury elk jaar een winnaar aan. De jury roemde de Traay om haar activiteiten met honing in de food en in de non food met lichaamsverzorging. Ze was onder de indruk van de combinatie van de productie (met alle facetten van investeringen, machines, techniek, foodsafety) en handel in een bedrijf. Dit alles samen met het vermarkten van de producten en merken nationaal én internationaal, gaf voor de jury de doorslag.

Zeer trots
Wilco Schets, managing director de Traay: “Ik ben uiteraard zeer trots op deze juryprijs, het is eer om deze trofee in ontvangst te mogen nemen. Het is een erkenning voor vele jaren ondernemerschap, en alles wat daar bij komt kijken. Ik had het niet verwacht, wel gehoopt. De Traay is een leuk en gezond bedrijf en wij bieden een goede werkgelegenheid voor Lelystad en natuurlijk een geweldig natuurproduct: honing! Uiteraard krijgt de trofee een mooie plek  in het bedrijf. Het was een eer om op het podium te mogen staan met Ekris Flevoland en Instral B.V. Beide bedrijven zijn al decennialang een begrip in Lelystad„.  Bij de uitreiking was ook oud-eigenaar van de Traay, Wouter Vuijk aanwezig.