Meimaand Bijmaand

Bijen en andere insecten zijn erg belangrijk voor de biodiversiteit. De intensivering van de landbouw is een belangrijke oorzaak van het verdwijnen van veel insecten. Om verdere stappen te zetten qua biodiversiteit organiseren de Traay, Bee honest cosmetics en Odin diverse natuurwaardenonderzoeken waarmee boeren concreet aan de slag kunnen om de biodiversiteit op hun boerderij te versterken.

Biodiversiteit en natuurwaardenonderzoek
Odin imker Jos helpt boeren met het verbeteren van de biodiversiteit op hun bedrijf. Onderdeel hiervan is het laten uitvoeren van onderzoeken naar de natuurwaarden op de Odin bijenboerderijen. Dit onderzoek levert concrete suggesties op waarmee boeren de biodiversiteit op hun boerderij kunnen verrijken. Vorig jaar is dit onderzoek gehouden bij de biodynamische boerderijen Warmonderhof en Dames en Heren Vos in Flevoland. “Vanwege het succes hebben dit jaar meer boerderijen zich aangemeld voor het natuurwaardenonderzoek. Wij hebben uit de vele aanmeldingen van boerderijen 3 kandidaten genomineerd om deel te nemen aan het onderzoek. De genomineerde zijn: biologisch fruitteeltbedrijf Fruitweelde in Ingen, biodynamisch akkerbouwbedrijf Zonnehorst in Punthorst en biodynamische boerderij Vliervelden bij Almere. De Odin imkerij steunt de biodiversiteit niet alleen op deze vijf boerderijen, maar ook op 21 andere locaties” aldus Jos. “Ik hoop dat veel mensen tijdens de Meimaand Bijmaand enthousiast worden over ons werk en donateur worden door Vriend van de Imkerij te worden”.

Ontdek de Odin bijenboeren
“Ik ben heel blij dat we bij vijf bijzondere biologische en biodynamische boeren tijdens excursies kunnen laten zien hoe we daar samen werken aan biodiversiteit” zegt Odin imker Jos Willemse. “De boeren nemen ons mee over hun bedrijf en land, en ik laat natuurlijk de Odin bijenvolken zien. Ook erg leuk dat De Traay bij iedere excursie een honingproeverij organiseert.”

De excursies vinden plaats op de volgende data: 1 mei: biodynamische zorgboerderij Moervliet in Breda, 7 mei: biodynamische boerderij Almere Vliervelden, 14 mei: biologische zorgboerderij De Hoge Born in Wageningen, 15 mei: biodynamische boerderij Warmonderhof in Dronten en 26 mei biodynamische boerderij Dames en Heren Vos in Kraggenburg. Alle excursies duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Odin.nl.

Kortingsactie en sponsoring De Traay
Gedurende de hele Meimaand Bijmaand heeft Odin speciale kortingen op producten van De Traay en Bee honest cosmetics. En van elk verkocht product van De Traay en Bee honest cosmetics doneert De Traay € 0,10 aan de Odin imkerij. Het gedoneerde geld wordt ingezet voor onderzoek naar de natuurwaarden op de drie eerdergenoemde boerderijen.