Gerechten

Appelroosjes met kaneel en citroenhoning

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 60 Minuten


Bereidingswijze
  1. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Was de appels en snijd ze doormidden. Verwijder vervolgens het steeltje en het klokhuis. Schil de appels niet. Gebruik een kaasschaaf of mandoline om de appels in hele dunne plakjes te snijden. Zorg ervoor dat de plakjes buigzaam zijn en een mooi rood randje hebben.
  3. Doe de schijfjes in een kom met kokend water, citroensap en honing. Laat 5-10 minuten staan totdat de appelschijfjes zacht en buigzaam zijn.
  4. Snijd het bevroren bladerdeeg in reepjes van ongeveer 25 cm lang en 3 cm breed. Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet volledig ontdooid is, want dan is het heel moeilijk te snijden.
  5. Leg de appelschijfjes op de bovenste helft van elke strook. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar deels overlappen en een beetje boven het bladerdeeg uitsteken, zodat je ene mooi roosachtig effect krijgt. Vouw de onderste helft van de strook omhoog, zodat het de toekomstige rozenblaadjes deels bedekt.
  6. Rol de appelstroken voorzichtig in een roos, zodat de schijfjes niet breken en plaats de rozen in een ingevette of plakvrije muffinvorm. Besprenkel de roosjes met een klein beetje honing.
  7. Laat de roosjes ongeveer 30-40 minuten bakken, totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt, zodat ze hun vorm behouden.

Benodigdheden
  • 2 zoete rode appels, ongeschild
  • 1 rol bladerdeeg
  • Sap van ½ limoen of citroen
  • 1 el biologische bloemenhoning met citroen
  • 1 tl kaneel